plus minus check close arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down Go to content

Corona

 

TRAININGEN GAAN IN OVERLEG MET OPDRACHTGEVER DOOR !!!!

De geplande opleidingen, cursussen en trainingen gaan in overleg met onze opdrachtgevers door. Mede op verzoek van verschillende klanten bieden wij omwille van de continuïteit, bedrijfsveiligheid en ontwikkeling de mogelijkheid tot trainen. Zowel in-company als op ons trainingscentrum. 

Nu de lockdown wederom is verlengd zal het grootste deel van Nederland nog een tijdje vanuit huis moeten werken. Vitale beroepen, de maakindustrie, de bouw en andere belangrijke sectoren zijn daarop natuurlijk een uitzondering, omdat thuiswerken vaak niet mogelijk is. Voor een aantal sectoren geldt dus dat de veiligheid op de werkvloer geborgd dient te worden. De veiligheid, continuïteit en daarmee wet- en regelgeving zijn daarop van toepassing.

Dat betekent dat het voor deze organisaties van belang is goed getraind te blijven. Bedrijfsnoodzakelijke bijeenkomsten en opleidingen & trainingen die op basis van wettelijke verplichting gegeven moeten worden mogen doorgang vinden. Uiteraard in aangepaste vorm, onder strikte voorwaarden en volgens het geldende brancheprotocol.

Alle trainingen die vanaf 18 december 2021 gepland staan gaan dan ook (in overleg met onze opdrachtgevers en deelnemers) gewoon door. Dit geldt zowel voor de Open Inschrijving-cursussen (BHV, EHBO & VCA) als de groepscursussen op ons trainingscentrum en in-company.

 

Het dragen van een (niet medisch) mondmasker is verplicht bij al onze trainingen. Men dient zichzelf te voorzien van een gedegen mondmasker.

Wanneer men op de aangewezen eigen plek zit in het leslokaal de trainingshal of de kantine is men vrij ervoor te kiezen dit mondmasker af te doen. 

 

 

 

Onze opleidingslocatie is geheel ingericht op de 1,5 meter onderlinge afstand en onze lesplannen zijn zo aangepast dat onderling contact met de cursusleider en/of medecursisten tijdens de training niet nodig is.

 

Onderstaande RIVM richtlijn blijft van toepassing.

 

Richtlijnen van het RIVM zijn leidend voor medewerkers en cursisten

● Houd te allen tijde 1.5 meter afstand tot medewerkers en cursisten

● Schud geen handen

● Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

● Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden.

● Blijf thuis wanneer een huisgenoot meer dan 38 graden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten

● Was je handen regelmatig met water en zeep en gebruik handdesinfectiegel wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn.

 

 

 

 

Juni 2020

 

Welkom,

Wij mogen weer  starten met het geven van trainingen  waarbij de anderhalvemeter als norm gaan gebruiken voor uw, maar zeker ook voor onze veiligheid. Dit heeft de nodige consequenties voor de mogelijkheden die er zijn qua trainingen.

 

Zo zullen een aantal fysieke opdrachten niet meer mogelijk zijn zoals bijv. van buik naar rug draaien en stabiele zijligging en alle overige handelingen waarbij onderling contact nodig is. Om nu te zorgen dat diploma’s hun geldigheid behouden hebben wij een alternatief in combinatie met de fysieke training.

 

BHV herhaling

Wij willen door middel van e-learning de bijscholing gaan inkorten aangezien onderling contact niet mogelijk is in deze tijd. Dit zou beteken dat de cursist thuis of op het werk een stuk theorie aangevuld met filmmateriaal en vragen doorloopt en de daadwerkelijke toetsingen die nodig zijn dan in samenspraak met het praktijkdeel op onze trainingslocatie zodat wij met die informatie de cursist competent kunnen verklaren en het diploma geldig blijft. Dit betekent dat de praktijkles wordt ingekort naar of een morgen of een middagdeel. Voor de cursist betekend dit dat hij/zij of een ochtenddeel van 08:30-12:00 fysiek les krijgt of een middagdeel van 13:00-16:30. Om de veiligheid te waarborgen starten de groepen op wisselende tijden om of 08:30 of 08:45 en in de middag om13:00 of 13:15. Dit is voor de veiligheid van de cursisten en onze veiligheid. De cursist kan deze informatie op de uitnodiging terug vinden.

 

Het is een bijzondere tijd en we willen jullie als organisatie niet met hogere kosten confronteren en  tegelijkertijd de veiligheid op de werkplek wel verantwoord kunnen blijven waarborgen.

 

De gemiddelde doorlooptijd van de e-learning is ongeveer 2 a 2,5 uur( herhaling bhv), het is de bedoeling dat de cursist dit voor aanvang van de cursus thuis of op zijn eigen werkplek doorloopt. Wij kunnen monitoren hoe de cursisten de vragen hebben doorlopen en kunnen dus zien waar in de groep de eventuele vraagtekens zitten om daar vervolgens tijdens de praktijktraining extra aandacht aan te besteden.

 

Wij hopen natuurlijk weer zo snel mogelijk “normaal” te kunnen gaan lesgeven maar gaan ervan uit dat dit nog een paar maanden zal duren, vandaar deze tijdelijke oplossing.

 

Met deze oplossing waarborgen wij de kennis van de BHVér en de verlenging van hun diploma.

 

Richtlijnen van het RIVM zijn leidend voor medewerkers en cursisten

● Houd te allen tijde 1.5 meter afstand tot medewerkers en cursisten

● Schud geen handen

● Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

● Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden.

● Blijf thuis wanneer een huisgenoot meer dan 38 graden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten

● Was je handen regelmatig met water en zeep en gebruik handdesinfectiegel wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn.

 

Graag vernemen wij uw reactie over deze tijdelijke oplossing of vragen over de BHV basisopleiding of overige cursussen.

 

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, dan vernemen wij dat ook graag. U kunt ons bereiken op 0341-557034 of per email op info@vosselmanbv.nl

 

Met vriendelijke groet,

Team Vosselman Bedrijfsopleidingen