plus minus check close arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down Go to content

Cursus Reanimatie en AED

Over de cursus

Heb je een AED (Automatische Externe Defibrillator)? Dan moet je daarmee wel kunnen omgaan. Volg bij ons de cursus Reanimatie en AED. Voor iedereen die wil leren reanimeren met gebruik van de AED. We geven deze cursus conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Je krijgt les van NRR-gecertificeerde docenten.

Inhoud cursus Reanimatie en AED

Tijdens de cursus leer je hoe je de AED gebruikt in combinatie met de reanimatierichtlijnen. De nadruk ligt op praktijkoefeningen, ondersteund met een theoretische toelichting. We maken gebruik van het boek ‘Handleiding gebruik AED’ van het NIBHV. Tijdens de cursus komt onder meer aan bod:

  • Het gebruik van de AED;
  • Omgaan met het slachtoffer;
  • Hoe en wanneer reanimeren?
     

Na afloop van de cursus ben je in staat om bij een slachtoffer met een vermoedelijke circulatiestoornis een begin te maken met de reanimatie. Bovendien kun je een AED adequaat inzetten.
 

Examen

We sluiten de cursus af met een examen (praktijktoets), onder toezicht van een door de NRR bevoegde docent. Bij voldoende resultaat ontvang je een NIBHV-certificaat.
 

Cursusduur

De opleiding duurt 3,5 uur (inclusief de praktijktoets).
 

Toelatingseisen

Als deelnemer moet je in een normale fysieke en psychische conditie verkeren. Dit is nodig om de praktische vaardigheden te kunnen uitvoeren.
 

Locatie

Ons opleidingscentrum in Ermelo.
Neem contact op voor meer informatie en de kosten

Ook voor de aanschaf van een AED kun je terecht bij Vosselman Bedrijfsopleidingen. We leveren diverse merken. Neem contact op voor meer informatie.

Data / beschikbaarheid

Geen datums beschikbaar op dit moment.

< Terug naar het overzicht

Cursusdetails

Locatie

Jagerserf 26, Ermelo

Duur

2 uur

Data / beschikbaarheid > Vragen? T. 0341 - 55 70 34